Terrakottavägg i utställningshallen

Terrakottavägg i utställningshallen

Wuzhi planerings- och utställningshall är ett av de många stadsplanerings- och utställningsprojekten med LOPOs närvaro i Kina. Även om Terrakottisk klädsel är inte huvudkomponenten i byggnadsfasadmaterialet, men dess närvaro ger byggnaden vitalitet genom att organiskt integrera olika byggmaterial och bevara arkitektoniska element och stadens kultur.

Terrakottavägg i utställningshallen

Beläget vid stranden av Longze Lake i Wuzhi County, Jiaozuo City, Henan-provinsen, är projektet ett offentligt byggprojekt, som byggs och drivs gemensamt av landstinget och China Fortune Land Development Co., Ltd. Det täcker ett totalt område på 20,926 8,689.76 kvadratmeter med en total golvyta på XNUMX XNUMX kvadratmeter. Byggnaden är en viktig utställningsplattform för Wuzhis historia, region, folkskick och kulturgener.

Terrakottavägg i utställningshallen

Historien om Wuzhis utveckling speglar också utvecklingen av den gula floden. Wuzhi County, som ligger i inre delen av Central Plains, avgränsas av Taihang Mountain i norr och Yellow River i söder. Den har en dokumenterad historia på över 1,400 år. Yellow River-kulturen har djupt påverkat lokalbefolkningens liv, och många historiska reliker, berättelser, legender och folkskick formades också. När det gäller planering och design av detta utställningshallhoppas arkitekterna att visa upp stadens utveckling på ett allround sätt och försöka koppla historien till framtiden.

Terrakottavägg i utställningshallen

Wuzhi-planeringen och Utställningshall har en vanlig fyrkantig struktur med oregelbundna pelare på alla fyra sidor av byggnaden. Byggnadens fasadlinjer är enkla men ändå moderna. Ett vattenbälte är utformat för att omge byggnadens fyra sidor. Det sträcker sig från byggnadens ytterkant till portiken och upprepar de historiska egenskaperna hos Wuzhi som hemstaden i Yellow River och ger en flytande dynamik till byggnaden.

Terrakottavägg i utställningshallen

Utställningshallens arkitektoniska utrymme följer dess funktion arkitektoniskt, som har ett sicksackflöde. Till skillnad från de flesta stadsplanerings- och utställningshallar i Kina, som är utformade som en "svart låda" utan naturlig belysning, är utställningen och atriumet i dessa utställningshallar utformade så att naturligt ljus kan strömma in i utställningsrummet och bildar en dialog med naturen. . Arkitekterna använde ljusgul naturstenbeklädnad för utställningshallens övergripande fasad, men kinesiska röda terrakottapaneler används för atriumfasaden och lobbyväggarna. De två tydligt olika naturmaterialen ger en kontrasterande vy när det gäller färg och konsistens, men blandar sig också med varandra. Således ger det en touch av livfulla färger till denna eleganta och lugna moderna byggnad. När du går in i atriumet kommer du att bli imponerad av en röd terrakottavägg, frodiga bambu och japansk stenträdgårdsdesign, vilket skapar en innergård med en stark känsla av Zen i det kinesiska sammanhanget, vilket är en uppfriskande upplevelse för besökarna.

Terrakottavägg i utställningshallen

LOPO producerad terrakotta väggpaneler med sandblästringsyta för detta projekt och skräddarsydde en liten del av mikrohuggad terrakotta. När det gäller lobbyväggen blandade arkitekterna två typer av röda paneler med olika nyanser och använde de snidade panelerna med totemönstret av Yellow River Tribe på fasadens övre del och presenterade en unik ”storformat terrakottaversion ”Av den traditionella kinesiska terrakotta tegelsten byggnadsfasadeffekt, vilket ger byggnaden en starkare lokal konnotation.

Terrakottavägg i utställningshallen